latinica  ћирилица
10/01/2020 |  12:41 ⇒ 12:59 | Autor: SRNA

Lazić: Uvreda srpskih žrtava rata, isključiti Hanića iz vojne službe

Republička organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila traži od Ministarstva odbrane u Savjetu ministara da isključi iz vojne službe pripadnika Oružanih snaga BiH Sulju Hanića koji je na Božić veličao komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i ubistva Srba u selu Kravica 1993. godine, rekao je Srni predsjednik ove organizacije Veljko Lazić.
Veljko Lazić - Foto: Glas Srpske
Veljko LazićFoto: Glas Srpske

On je istakao da je ovaj incident najgrublja uvreda srpskih žrtava rata i porodica poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske.

- Tražimo od Ministarstva odbrane, Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH i bošnjačkih zvaničnika u Sarajevu, koji se tobože zalažu za multietičnost i suživot naroda na ovim prostorima, da javno osude ovaj incident i kazne izvršioc - rekao je Lazić.

On je naglasio da ovaj incident predstavlja dodavanje soli na živu ranu porodica poginulih u zločinu u Kravici, koja nikada neće zarasti, i za koju još niko od bošnjačkih zvaničnika nije odgovarao.

Pripadnik Oružanih snaga BiH Suljo Hanić na Božić, 7. januara, objavio je na svom "Fejsbuk" profilu pjesmu "Ko na Božić u Kravicu dođe" koja veliča komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i ubistva Srba u srpskom selu Kravica 1993. godine.

Na Božić 1993. godine muslimanske snage pod komandom Orića upale su u Kravicu i ubile 49 Srba, ranile 80 srpskih civila i vojnika, a sedam ih je nestalo, od kojih pet još nije pronađeno.