latinica  ћирилица
10/01/2020 |  13:45 | Autor: SRNA

U subotu oblačno, u višim predjelima na istoku provijavaće snijeg

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u subotu će biti oblačno vrijeme sa najvišom dnevnom temperaturom vazduha od tri do 12 stepeni Celzijusovih, dok je u višim predjelima na istoku moguće provijavanje snijega.
Oblačno - Foto: RTRS
OblačnoFoto: RTRS

Јutro će biti pretežno oblačno i suvo, na krajnjem sjeveru i sjeverozapadu promjenljivo, dok je oko rijeka i po kotlinama moguća magla, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kasnije poslije podne na sjeveru, zapadu i jugu biće promjenljivo, dok je u višim predjelima na istoku moguće provijavanje snijega.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus četiri do jedan, na jugu oko tri stepena Celzijusova.

Duvaće slab vjetar sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini umjereno jaka bura, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena danas u 13.00 časova: Bjelašnica i Rudo minus dva, Višegrad i Sarajevo minus jedan, Foča nula, Zenica jedan, Srebrenica dva, Sokolac tri, Gacko i Ivan sedlo četiri, Bugojno pet, Nevesinje šest, Zvornik sedam, Bileća, Prijedor i Mrkonjić Grad osam, Bijeljina, Han Pijesak, Mostar, Neum, Tuzla i Doboj devet, Banjaluka i Trebinje 11, te Bihać 12 stepeni Celzijusovih.