latinica  ћирилица
10/01/2020 |  15:22 ⇒ 21:45 | Autor: SRNA

Bijeljina: Na turniru Srpska čelendž 30 takmičara

Predsjednik Šinkjokušin kluba TRB Igor Ranković rekao je da će 2. Međunarodni Republika Srpska čelendž turnir u kjokušin karateu, koji se sutra u Bijeljini održava povodom 9. januara, okupiti oko 30 takmičara iz Srpske, Srbije, Švedske i Rumunije.
 - Foto: SRNA
Foto: SRNA

Ranković je ranije najavio da će specijalni gost turnira biti predsjednik Evropske karate organizacije šihan Koen Šarenberg iz Nizozemske i glavni evropski sudija za ovaj specifični stil karatea Јan Bulov iz Danske.

Ovogodišnji turnir imaće takmičarski dio, u kojem će se boriti seniori, te revijalni dio, na kojem će nastupiti djeca uzrasta od osam do 10 godina, kao i djevojke i veterani.

- Cilj turnira je afirmacija kjokušin karatea u Republici Srpskoj i BiH, kao i pravih vrijednosti u sportu, a to je poštovanje protivnika. Iako je ovo veoma težak stil, nije nedostižan i u klubu smatramo da je teži put ispravniji - rekao je Ranković.

Za pobjednike turnira u seniorskoj kategoriji predviđena je i nagrada od 1.000 evra.

Turnir će početi u 18.00 časova u hotelu "Moskva" u Etno-selu "Stanišići". Pokrovitelj turnira je kompanija Tehnički remont Bratunac.

Osnivači kluba Šinkjokušina u BiH i kluba TRB u Bijeljini i inicijatori turnira su Ranković i generalni direktor kompanije TRB Slavenko Ristić, šotokan šampioni i reprezentativci bivše Јugoslavije.

Ranković i Ristić polagali su za 1. Dan Šinkjokušina kod Mareka Kubeka, predsjednika austrijske Kjokušin karate organizacije, koji je i supervizor KSBiH.

Klub TRB član je Svjetske karate organizacije Šinkjokušin i ima licencu za rad ove najveće svjetske organizacije u ful-kontakt karateu, sa 96 zemalja članica.