latinica  ћирилица
10/01/2020 |  16:41 ⇒ 20:55 | Autor: RTRS

Cvijanović: Opredijeljeni za rast plata i penzija (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je za RTRS da je Srpska svakim danom razvijenija, bolja i modernija, da rastu plate i penzije, te da su to ciljevi njenog rukovodstva.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Opredijeljeni smo za povećanje plata i penzija i jačanje socijalnih prava. Pralaleno s tim, radiće se infrastrukturni projekti. Mnogo napretka je već vidljivo i nastavićemo s tim. Povećavaćemo subvencije za poljoprivredne proizvođače i podržavati privredu. Za sve to potrebna nam je politička stabilnost koju ćemo i dalje imati - poručila je Cvijanovićeva za RTRS na božićnom prijemu koji je organizovao srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Cvijanovićeva je rekla da Srpska sada ima legitimne predstavnike na nivou BiH i da Savjet ministara neće više blokirati republičke projekte, kao što je to bila praksa prethodnih pet godina. Ona je navela da se Vlada Srpske sada može posvetiti pitanjima iz svoje nadležnosti i da se neće baviti opstrukcijama.

Sumirajući obilježavanje 9. januara - Dana Republike, Cvijanovićeva je izrazila uvjerenje da je poruka sa manifestacija organizovanih tim povodom da Republika Srpska treba da traje za sva vremena otišla dalje nego što se misli.