latinica  ћирилица
10/01/2020 |  19:09 ⇒ 19:13 | Autor: SRNA

Pale: Na zimskom džudo kampu 200 učesnika

U Palama je počeo trodnevni Zimski džudo kamp koji je okupio 200 učesnika iz BiH i reprezentativce iz Srbije i Crne Gore.
Pale - džudo kamp - Foto: SRNA
Pale - džudo kampFoto: SRNA

Zimski džudo kamp održava se u SPC Peki u organizaciji DŽudo kluba "Rajko Kušić" iz Pala i DŽudo saveza Republike Srpske.

Zamjenik načelnika opštine Pale Marko Gajović, koji je otvorio zimski džudo kamp, rekao je da je opština pokrovitelj kampa.

On je dodao da je lijepo vidjeti džudiste u velikom broju kako treniraju, te da dvorana Peki ispunjava sve neophodne standarde.

Predsjednik DŽudo kluba "Rajko Kušić" Njegoš Poljaković kaže da ovaj klub drugi put organizuje kamp i da će nastojati da svake godine ovu priču omasove i budu bolji organizatori kako bi prerasla u tradicionalnu.

- Odlučili smo se na drugi zimski kamp zbog pozitivnih iskustava svih učesnika sa prošlogodišnjeg. Trodnevni kampovi su nešto čime se kvalitet džudo sporta diže na veći nivo i nema razloga da se plaća odlazak malog broja takmičara po zemljama Evrope kad možemo sve perspektivne takmičare smjestiti u Palama i organizovati kamp - istakao je Poljaković.

On navodi da će u okviru kampa biti organizovan i trenerski seminar na kome će biti izvršeno licenciranje trenera u DŽudo savezu Republike Srpske, što je uslov za rad trenera u klubovima.

Poljaković je rekao da su uspjeli okupiti najbolje kadete, seniore i juniore koji će imati po dva treninga dnevno i zahvalio opštini Pale, gradu Istočno Sarajevo i DŽudo klubu Bosna iz Sarajeva za podršku koju pružaju.

Predsjednik DŽudo saveza Srpske Ognjen Pavlović istakao je da je ovo jedna od novih aktivnosti koja treba da postane tradicionalna, te podsjetio da postoji ljetni džudo kamp u Trebinju.

On naglašava da su uslovi u dvorani Peki veoma dobri, kao i smještaj u Studentskom centru Pale.

Pavlović je istakao značaj održavanja kampova, kako za BiH, tako i za Republiku Srpsku i Pale.

Reprezentativac Crne Gore Srđan Mrvaljević, koji je tri puta bio učesnik Olimpijskih igara i vicešampion svijeta, kaže da već drugu godinu dolazi na džudo kamp koji je izuzetno dobar za početak takmičarske sezone.

- Drago mi je što u Palama postoji ovakav kamp koji je ove godine kvalitetniji i jači nego prošle. Nadam se da će trajati i dalje - istakao je Mrvaljević.