latinica  ћирилица
10/01/2020 |  19:58 ⇒ 21:30 | Autor: RTRS

Ugljevik uz vjerni narod Crne Gore

Moleban za spas srpskih pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori služen je u Hramu Svete Petke Paraskeve u Ugljeviku. Veliki broj vjernika došao je da molitvom da podršku Srbima u ovoj državi.

I Ugljevičani su uz vjerni narod Crne Gore. Molitvom je iskazano zajedništvo i podrška opstanku pravoslavnog naroda i Srpske pravoslavne crkve na tom prostoru.

Srpski narod i Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori u iskušenjima su zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim se žele oduzeti svetinje koje su vijekovima pripadale crkvi.

- Molimo se blagome Gospodu Isusu Hristu i presvetoj Bogorodici, Svetom Vasiliju, Petru Cetinjskom i svim srpskim svetiteljima da Bog podari dobra svim narodima i da naš srpski narod u Crnoj Gori dođe do pobjede i izbori se za svoja prava koja mu pripadaju - izjavio je protojerej-stavrofor Mićo Pajkanović, starješina Hrama Svete Petke Paraskeve.

Zamjenik predsjednika UO Eparhije zvorničko-tuzlanske Vasilije Perić naglasio je da srpski narod u Crnoj Gori traži samo ono što mu pripada i zato je, kaže, naša dužnost i obaveza da izrazimo svoju podršku.

Srpski narod se kroz istoriju suočavao sa mnogim iskušenjima, ali ih je uvijek uz božiju pomoć i pobjeđivao, istaknuto je na sabranju u svetom hramu u Ugljeviku, gdje su molitve upućene i za svu braću na Kosovu i Metohiji.