latinica  ћирилица
10/01/2020 |  20:01 ⇒ 20:18 | Autor: RTRS

Јahorina obara sve rekorde po broju skijaša i noćenja

Јahorina i ove godine obara sve rekorde u broju skijaša i noćenjima. Nepunih mjesec i po dana od početka skijanja u odnosu na predhodnu sezonu više od 30.000 skijaša skijalo je na padinama ove planine. Iako nije bilo obilnih padavina staze su odlično pripremljene jer je sistem za vještačko osnježavanje radio u punom kapacitetu.

Planina jahorina je prepuna domaćih i stranih gostiju. Traži se i krevet više. Svi uživaju u suncu i skijanju i ne mogu da sakriju utiske kako stazama tako i gostoljubljivošću domaćina.

Rukovodstvo OC Јahorina je u protekle dvije godine radio punom parom kako bi ova planina zasjala u punom sjaju. Sva ulaganja kada je riječ o stazama su potpuno opravdana jer do sada nije bilo zastoja u skijanju.

- Upravo zahvaljujući sistemu za osnježavanje i novim instalacijama mi smo od prvog decembra proizveli 150.000 kubika snijega. Ovaj sistem se nije gasio mjesec i po dana i upravo zbog toga Јahorina opet obara rekorde - rekao je generalni direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan Ljevnaić.

Prema svim dosadašnjim paremetrima, u prvih deset dana nove 2020. godine na Јahorini je skijalo više od 30.000 skijaša što je više od 4.000 po jednom danu, a prema procjenama rukovodstva ovo je do sada najbolji ostvaren rezultat od kad se skija na Olimpijskoj planini.