latinica  ћирилица
11/01/2020 |  06:59 ⇒ 13:34 | Autor: RTS

Đoković poslije drame odveo Srbiju u finale! (VIDEO)

Novak Đoković savladao je Danila Medvedeva i tako odveo Srbiju u finale ATP kupa. Đoković je u dramatičnom meču bio bolji od Medvedeva rezultatom 6:1, 5:7, 6:4 i obezbijedio "orlovima" nedostižnih 2-0. Prethodno je Lajović protiv Karena Hačanova odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri i potvrdio da se nalazi u životnoj formi.

Sa kristalno jasnim planom i velikim motivom najbolji srpski sportista ušao je u duel sa Medvedevom, rješen da mu se potpuno revanšira za prethodna tri poraza.

Rus je jedan od rijetkih na ATP turu koji je nanizao tri uzastopna trijumfa protiv Đokovića, pa Novaka nije omelo ni što je u uvodnom gemu na servis rivala propustio brejk šansu.

U sljedećem je iskoristio treću i potom produžio seriju do velikih 5:1. Na sve načine je dobijao poene, "mučio" Danila drop-šotovima i čestim promjenama ritma, da bi do vođstva od 1-0 u setovima došao nakon 31 minuta izuzetnog tenisa.

Nastavio je osvajač 16 grend slemova da dominira na terenu "Ken Rouzvol arene" i, uprkos tome što je Medvedev imao 40:0 u uvodnom gemu drugog seta, ukrao mu i taj gem.

Nestvarno je riternirao, u defanzivi bio neprobojan, ali je uslijedio najteži i najduži gem u meču. Trajao je više od 10 minuta, Novak je neutralisao nekoliko prilika za protivnika, da bi na kraju popustio i pretrpeo ribrejk.

Tada se ušlo u ritam koji odgovara četvrtom teniseru na ATP rang-listi, poeni su se produžili i sve češće je Novak ostajao bez daha. Našao se u rezultatskom zaostatku, ali je pregurao fizičku krizu i uspio da vrati egal kod rezultata 4:4.

Međutim, toliko se potrošio da, kada je dolazio do poluprilika, nije imao snage da ih pretvori u konkretnu prednost. Medvedev je imao više energije u završnici, iskoristio je da oduzme servis Novaku i izjednači na 1-1 u setovima.

Drama u Sidneju nastavljena je i u trećem setu u kojem je Srbin pokušavao da skraćuje poene i rijetko u tome uspjevao. Obojica su igrala do krajnjih granica, činilo se da je Danil u boljem stanju, ali se Đoković volšebno podigao i poveo 4:2.

Od tog trenutka je naš reprezentativac odlučio da štedi energiju i koncentriše se na gemove u kojima je on servirao. Takav pristup mu se isplatio (uprkos novim brejk loptama koje je spasao u poslednjem gemu) i uspeo je da konačno završi posao poslije više od dva sata i 45 minuta igre.

Revanširao se Rusu za navedena tri poraza, ostvario 20. uzastopni trijumf u nacionalnom dresu i odveo Srbiju u finale ATP kupa.

Izvesno je da Đokovića i Medvedeva nećemo gledati u dublu, a za Srbiju bi u tom susretu, koji neće imati rezultatski značaj, opet nastupiti Viktor Troicki i Nikola Ćaćić.

U drugom polufinalu, sastaju se domaćin Australija i tim Španije.

ATP kup se igra za nagradni fond od 15 miliona dolara.