latinica  ћирилица
11/01/2020 |  10:20 ⇒ 13:34 | Autor: SRNA

U Banjaluci otvoren prvi "Sabor omladinskog rukometa" (FOTO)

U Banjaluci je otvoren prvi "Sabor omladinskog rukometa" na kome će učestvovati više od 500 mladih sportista iz cijele Republike Srpske.
Banjaluka: "Sabor omladinskog rukometa" - Foto: Facebook
Banjaluka: "Sabor omladinskog rukometa"Foto: Facebook

Manifestacija se održava povodom Dana Republike - 9. januara u sportskim dvoranama "Borik" i "Centar", a organizator je Rukometni savez Srpske.

Banjaluka: "Sabor omladinskog rukometa"

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra za sport Republike Srpske Mario Đuran, koji je otvorio Sabor omladinskog rukometa, rekao je da je cilj da ova sportska manifestacija postane tradacionalna, kao i da se dodatno promoviše rukomet među omladinom.

- Takmičari dolaze sa područja cijele Republike, od Trebinja do Banjaluke. Važno je napomenuti da Rukometni savez već duže vrijeme radi na tome da se među ovom djecom izaberu najbolji za reprezentativne rukometaške selekcije Srpske - rekao je Srni Đuran.

Banjaluka: "Sabor omladinskog rukometa"

Na Saboru omladinskog rukometa nastupiće djevojčice i dječaci rođeni 2002/2003, 2004/2005, 2006/2007. i 2008/2009. godine i to sa područja banjalučko-prijedorske, bijeljinsko-dobojske i hercegovačko-romanijske regije.

Pokrovitelji manifestacije su predsjednik Srpske Željka Cvijanović i Ministarstvo porodice, omladine i sporta.

Otvaranju ovog takmičenja prisustvovali su predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević, predsjedavajući Vijeća naroda Srpske i bivši ministar sporta Nada Tešanović, domaće rukometaške zvijezde, te brojni sportisti, ljubitelji rukometa i građani.