latinica  ћирилица
11/01/2020 |  11:50 ⇒ 12:39 | Autor: RTRS

Aukcija slika za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me – 9. januar" na KiM

U Brčkom je otvorena Božićna humanitarna aukcija slika. Prikupljena sredstva biće namijenjena za izgradnju Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici za više od 140 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

Humanitarna aukcija slika za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me – 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, u Brčkom je otvorena u Kancelariji Vlade Republike Srpske. Izložena su djela poznatih slikara iz Srbije i Republike Srpske.

- Ovo mi je velika čast. Zaista velika čast iz razloga, što su to djeca, koja žive na Kosovu. Koja po meni nemaju neka velika prava, kao što imaju djeca ovdje u Republici Srpskoj ili Srbiji - izjavio je slikar Mladen Filipović iz Brčkog.

Božićnu humanitarnu aukciju slika organizovali su SPKD Prosvjeta Brčko i Odobor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske. Cilj je da Dnevni centar u Kosovskoj Mitrovici, bude završen do Preobrženja Gospodnjeg, odnosno 19. avgusta 2020.
 
- Mogu s ponosom reći da je naših pet sugrađana, pet umjetnika, doniralo slike. Tako da je ovo jedan vid učešća, pomoći Odboru za pomoć Kosovu i Metohiji. I prosvjeta na ovaj način želi da doprinese izgradnji, centra za mlade u Kosovosjkoj Mitrovici - izjavio je predsjednik SPKD Prosvjeta Brčko Dragan Tomić.

- Veliki projekat našega odbora u koji smo do sada uložili ngdje oko 105 hiljada evra. Ukupna vrijednost projekta je 280.000 evra. Samo izgradnja je 216.000 evra, tako da smo prešli onu polovicu. I očekujemo da ćemo ove godine uspjeti, nizom raznih humanitarnih akcija, kao što je ova aukcija slika - izjavio je predsjednik Odobora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

Humanitarna aukcija slika, na kojoj su izložena 23 djela, obiće otvorena do 15. januara.