latinica  ћирилица
11/01/2020 |  14:35 | Autor: RTS

Tumbaković vraća Ivanovića u reprezentaciju Srbije

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković izjavio je da za baraž mečeve za odlazak na EURO razmišlja da u državni tim vrati nekadašnjeg kapitena Branislava Ivanovića.
Branislav Ivanović (Foto: MN Press) -
Branislav Ivanović (Foto: MN Press)

Kapiten Zenita i rekorder po broju utakmica za Srbiju nije pozivan od Mundijala u Rusiji, nakon što mu je prethodno tadašnji selektor Mladen Krstajić oduzeo traku.

- Naravno da razmišljam o Branislavu Ivanoviću. Znam da je ovo veoma kompleksno pitanje, ali govorimo o potencijalu igrača koji danas igra u jednoj od najjačih evropskih liga, gdje je još kapiten i lider ekipe Zenita. Što se mene tiče, ne vidim nikakav problem oko povratka Ivanovića, sa kojim imam odličan odnos - rekao je Tumbaković za Politiku.

On je dodao da ima potpunu autonomiju u radu i odlučivanju.

- Razmišljam i u tom pravcu. Do tada ima još dosta vremena, a naše odluke moraju da budu brze, tačne i prije svega u interesu srpskog fudbala, a ne nekog pojedinca - poručio je Tumbaković.

Srbija gostuje Norveškoj u Oslu 26. marta, a ukoliko pobjedi, pet dana kasnije u finalu baraža C Lige nacija dočekaće Škotsku ili Izrael.