latinica  ћирилица
11/01/2020 |  16:04 ⇒ 16:05 | Autor: B92

Navijači odabrali – Kanga ispred svih! (VIDEO)

Navijači Crvene zvezde odabrali su najljepši gol u periodu od 2010. do 2020. godine.
Navijači odabrali – Kanga ispred svih (Foto: FK Crvena zvezda) -
Navijači odabrali – Kanga ispred svih (Foto: FK Crvena zvezda)

Fudbalski klub Crvena zvezda je izdvojio deset, između kojih su navijači putem Zvezdine aplikacije birali najljepši, prema subjektivnim kriterijumima.

Zaljubljenici u crveno-belu boju su izabrali gol Gelora Kange u trijumfu protiv Krasnodara (2:1) u meču odigranom 24.8.2017. godine.

"Bomba" veziste iz Gabona donijela je Crvenoj zvezdi ulazak u Ligu Evrope poslije deset godina, a navijači mu to nisu zaboravili, tačnije 671 član kluba je glasao da to bude gol dekade.

Pozicija broj dva pripada golu Milana Pavkova u istorijskoj pobjedi nad Liverpulom, budućim evropskim i svjetskim prvakom za tu sezonu. Crvena zvezda je savladala engleski tim rezultatom 2:0, a u heroja meča izrastao je Milan Pavkov, čiji drugi pogodak se posebno svidio navijačima, pa je ukupno 362 zaljubljenika u crveno-belu boju glasalo da to bude gol dekade.

Treću poziciju zauzeo je gol Huga Vieire u meču protiv Partizana odigranom 12.9.2015. godine. Gol portugalskog napadača je jedan od najljepših u dugoj istoriji "vječitih" derbija, a u tom susretu rezultat je bio 3:1 za crveno-bele. Ukupno 296 navijača je na taj pogodak gledalo kao na gol decenije.

U užem izboru bili su još: Bruno Mezenga (protiv Smedereva), Mendeš Kadu (protiv Partizana), Luka Milivojević (protiv Partizana), Marko Grujić (protiv Rada), Marko Marin (protiv Proletera), Mateo Garsija (protiv Vojvodine) i Antonio Tomane (protiv Spartaka). Interesantno je da je Crvena zvezda u svim pomenutim duelima u kojim je postignuto deset najlepših pogodaka u pomenutom periodu – ostvarila pobedu.