latinica  ћирилица
11/01/2020 |  19:53 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

I. Ilidža: Moleban za spas svetinja SPC u Crnoj Gori (FOTO)

Moleban za spas svetinja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori večeras je služen i u hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama u Istočnoj Ilidži.

Sabrani u zajedničkoj molitvi u hramu koji nosi ime velikog svetitelja Vasilija Ostroškog vjerujući narod Istočnog Sarajeva u ogromnom broju izrazio je svoju podršku pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori.

I bićemo i molićemo se iz dana u dan da mimoiđe ova nedaća cjelokupni srpski rod, jer Bog nas ne gleda po boji kože, da li smo robovi ili slobodnjaci, već po tome kakva djela činimo, poručeno je večeras iz Istočnog Sarajeva.

Starješina Hrama Svetog Vasilija Ostroškog protojerej Milorad Vujić rekao je da su se okupili da bi pružili podršku vjernicima u Crnoj Gori u borbi da sačuvaju pravoslavne svetinje koje crnogorska vlast pokušava da otme od Srpske pravoslavne crkve .

Foto: SRNA

- Iz dana u dan molićemo se da nedaće zaobiđu naš narod u Crnoj Gori. Svi smo okupljeni u SPC zajedno sa onima kojima su ugrožene svetinje, bilo gdje da se nalaze - rekao je sveštenik Vujić.

Podršku vjernom narodu Crne Gore i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u borbi za svoja prava građani Istočnog Sarajeva iskazali su i litijom koja je prošla gradskim ulicama.