latinica  ћирилица
11/01/2020 |  19:54 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Preminula jedna od najljepših glumica bivše Јugoslavije, Neda Arnerić

Јedna od najljepših glumica bivše Јugoslavije Neda Arnerić ​preminula je sinoć u 67. godini života.

Vijest o smrti glumice koja je iza sebe ostavila više od 100 uloga rastužila je mnoge koji su uživali u njenim likovima na filmskom platnu i pozorišnim daskama. Telegrame saučešća porodici uputili su i zvanični Republike Srpske.

Mala Neda otišla je u neki drugi svijet.... vijest o smrti glumačke dive potresla je region.

Njenu plahu narav, sjetu u očima, ženstvenost i ljepotu opisuju svi koji su je poznavali upućujući posljednje pozdrave.

- Najdominantnije osećanje koje me prožima kada je se sjetim nje - neka sjeta koja je probijala iz nje svakog trenutka, iz njenog pogleda, pokreta, iz njenih riječi. Neka joj je laka zemlja i vječni mir u njenoj duši - rekao je Radoš Bajić za Blic.

Јelena Tinska bila je Nedina drugarica sa klase, a od slavne glumice oprostila se riječima: Neda je bila jedna nježna i plemenita žena, a nikom nikad zlo nije napravila. Uspomene na nju su mi naša druženja i odlasci na kesten pire na pauzama između predavanja. Otišlo je jedno divno biće koje nije umjelo da pliva samo u ovom moru zla. Mnogo mi je žao".

Delfina, bibliotekarka, Višnja samo su neke od Nedinih filmskih uloga po kojima je pamtimo, a tu su još likovi iz pozorišnih predstava, TV serija kojima je svojom duhovitošću i šarmom dala pečat.

Srpska kultura smrću Nede Arnerić izgubila je svog dragocjenog predstavnika, naveo je u telegramu saučešća ministar kulture i informisanja u Vladi Srbije Vladan Vukosavljević oprostivši se riječima: Njena tanana emotivnost bila joj je ponekad prepreka u suočavanju sa grubostima svakodnevice ali je i s tom osobenošću stajala rame uz rame sa najvećim zvijezdama našeg glumišta. Našu nezaboravnu Višnju sretaćemo i dalje na Tašmajdanima svojih snova.