latinica  ћирилица
11/01/2020 |  19:58 ⇒ 20:33 | Autor: sputniknews.com

Rukometaši Srbije poraženi od Crne Gore

Rukometaši Srbije poraženi su od selekcije Crne Gore sa 22:21 u drugoj utakmici grupe A na Evropskom prvenstvu. Ovim porazom rukometaši Srbije su ostali bez šansi za plasman u narednu fazu takmičenja, a preostaje im još jedan duel sa selekcijom Hrvatske.
Reprezentacija Srbije u rukometu (foto:rss) -
Reprezentacija Srbije u rukometu (foto:rss)

Duel selekcija Srbije i Crne Gore obilovao je dramatičnim obrtima i neizvesnošću do samog kraja.

Od samog početka meča razvila se žestoka borba i odlična igra odbrane na obje strane, a rukometaši Crne Gore ipak uspijevaju da realizuju nekoliko napada za prednost od 4:1.

Reprezentativci Srbije čak četiri puta ne uspijevaju da postignu gol sa igračem više, a Crnogorci održavaju prednost do samog finiša prvog poluvremena. Tada dolazi do prvog izjednačenja, a Crnogorci uspjevaju da postignu pogodak 15 sekundi pre odlaska na pauzu, za 11:10 u prvom poluvremenu, prenosi RTS.

Srpski rukometaši su znatno samouvjerenije ušli u drugo poluvrijeme i već na samom startu došli do izjednačenja, a potom i rezultatskog preokreta i prednosti. Ali u nastavku je meč obilovao izjednačenjima i smjenjivanjem prednosti, sve do samog finiša meča, kada rukometaši Crne Gore dolaze do odlučujuće prednosti i konačne pobjede.

Ovim, drugim porazom na prvenstvu, rukometaši Srbije ostali su bez šansi za plasman u narednu fazu takmičenja, bez obzira na rezultat posljednje utakmice u grupi.

U narednu fazu idu po dvije najbolje ekipe iz svake grupe, pa će posljednji duel biti presudan za rukometaše Srbije.

U posljednjoj utakmici grupne faze rukometaši Srbije se u ponedjeljak od 20 časova i 30 minuta sastaju sa Hrvatskom.