latinica  ћирилица
11/01/2020 |  20:14 | Autor: SRNA

Čubrilović: Dan Republike ne bi trebalo da nikoga iritira

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da Dan Republike, 9. januar, ne bi trebalo nikoga da iritira, te da su se na nedavnoj svečanosti čule samo pozitivne poruke i želje.
Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Nedeljko ČubrilovićFoto: SRNA

Čubrilović je istakao da je 9. januar svečarski obilježen u prisustvovu velikog broja građana i gostiju.

Formiranje Savjeta ministara ocijenio je kao najvažnije što će donijeti novu energiju BiH i pozitivno se reflektovati i na institucije Srpske.

Čubrilović je rekao da entitetske vlade, zajedno sa vlašću na nivou BiH, treba da sarađuju na realizaciji važnih infrastrukturnih i drugih projekata.

- Najvažnije je da je došlo do kompromisa i tu politiku treba dalje graditi u korist svih građana - rekao je Čubrilović za Alternativnu televiziju.

On je dodao da je Narodna skupština u prošloj godini uspješno radila s obzirom na to da je održano sedam redovnih i šest posebnih sjednica, te usvojeno 70 zakonskih rješenja, te izrazio nadu da će biti još efikasnija.

- Potrošili smo 55 dana na redovne i 10 dana na posebne sjednice. Važno je da je svaka dobila epilog i da su usvojeni zakoni, odgovarajuće odluke i zaključci - rekao je Čubrilović i dodao da bi naredna redovna sjednica parlamenta trebalo da bude održana krajem januara ili početkom februara.

Čubrilović, koji je i predsjednik Demosa, rekao je da je zadovoljan trenutnom organizovanošću ove partije u Srpskoj.

- Naši ljudi imaju energiju i želju da rade na sprovođenju korisnih ideja. Naša prava vrijednost pokazaće se na predstojećim lokalnim izborima, za koje se pripremamo. Poslije toga ćemo konstatovati koliki kapacitet i podršku naroda imamo - rekao je Čubrilović.