latinica  ћирилица
12/01/2020 |  12:44 ⇒ 12:53 | Autor: SRNA

Poslanici Srpske liste donirali 1.000 evra za izgradnju centra na KiM

Deset poslanika Srpske liste sa Kosova i Metohije doniralo je 1.000 evra za izgradnju Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici namijenjenog djeci sa poteškoćama u razvoju.
Priština: Velika Hoča - podjela paketića - Foto: SRNA
Priština: Velika Hoča - podjela paketićaFoto: SRNA

Svaki od poslanika uplatio je po 100 evra ličnih sredstava, nakon donacije Adrijane Hodžić koja je donirala 1.000 evra, saopšteno je iz Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov zahvalio je poslanicima za donaciju i privremenom organu Kosovske Mitrovice koji je Dnevni centar stavio u prioritete za ovu godinu.

On je podsjetio da je Odbor u protekloj godini u Republici Srpskoj sproveo niz uspješnih humanitarnih akcija u kojima je sakupljeno više od trećine sredstava, od potrebnih 280.000 evra, za završtak izgradnje ovog objekta.

Odbor je ove godine nastavio akciju sakupljanja pomoći u Srpskoj, pod nazivom "Humanost je plemenita vrlina", i otvorio poseban žiro-račun za izgradnju i opremanje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar".

- Sada smo više nego uvjereni da ćemo izgraditi Dnevni centar do Preobraženja Gospodnjeg, 19. avgusta, i dati ga na korištenje Udruženju roditelja "Podrži me" - rekao je Arlov Srni.

Trodnevnu posjetu srpskim sredinama na Kosmetu, Arlov je danas nastavio u velikoj Hoči i Orahovcu gdje je djeci podijelio novogodišnje paketiće, poklone vršnjaka i njihovih roditelja iz Srpske.