X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
13/01/2020 |  09:16 ⇒ 09:29 | Izvor: SRNA

Rođendan Srpske svečano proslavljen u Torontu (FOTO)

Dan Republike Srpske proslavljen je u Srpskom centru Misisaga u Torontu, a na svečanosti je pročitano pismo srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je srpskoj zajednici u Kanadi zahvalio za kontinuiranu podršku Republici Srpskoj, saopštio je ambasador BiH u Kanadi Marko Milisav.
Dan Republike Srpske proslavljen je u Srpskom centru u Torontu - Foto: SRNA
Dan Republike Srpske proslavljen je u Srpskom centru u TorontuFoto: SRNA

Obraćajući se prisutnima na svečanosti Saveza srpskih organizacija u Kanadi, Milisav je istakao da je ponosan što se Dan Republike Srpske obilježava i u dijaspori, te da je očigledno da ljubav prema Srpskoj gori snažno i u dalekoj Kanadi.

- Na sam pomen Republike Srske ispunim se ponosom i ljubavlju prema otadžbini, a kada vidim broj okupljenih vidim da dijelite moja osjećanja i da ljubav prema Srpskoj ovdje, 7.000 kilometara daleko, ne gori ništa slabije nego u našoj Krajini, Hercegovini, na Romaniji, u Semberiji i svuda od Trebinja do Novog Grada - rekao je Milisav.

Dan Republike Srpske proslavljen je u Srpskom centru u Torontu (Foto: SRNA)

On je poručio da Republika Srpska nije ni protiv koga, ali da ima pravo da jača i razvija se u slobodi i dostojanstvu, dodajući da se Srpska može sačuvati samo slogom i jedinstvom.

Ambasador BiH u Kanadi pohvalio je inicijativu za formiranje jedinstvenog Saveza srpskih organizacija u Kanadi.

Osim velikog broja Srba iz dijaspore, svečanosti su prisustvovali Njegovo preosveštenstvo vladika kanadski Mitrofan, ambasador Srbije u Kanadi Mihailo Papazoglu, te brojne zvanice iz poslovnog i političkog života Toronta.