X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
13/01/2020 |  11:34 ⇒ 12:06 | Izvor: RTRS

Zvaničnici Srpske čestitali pravoslavnu Novu godinu

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku povodom obilježavanja pravoslavne Nove godine svim građanima Republike Srpske koji praznuju prema julijanskom kalendaru.
Zastava Republike Srpske - Foto: RTRS
Zastava Republike SrpskeFoto: RTRS

- Svim građanima koji praznuju prema julijanskom kalendaru upućujem iskrene čestitke povodom nastupajuće Nove 2020. godine uz želju da Nova godina svima donese napredak, dobro zdravlje, porodičnu sreću i blagostanje - navodi se u čestitki predsjednice Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Novu godinu svim građanima Republike Srpske koji praznuju po julijanskom kalendaru, uz želju da im donese mnogo zdravlja, sreće i blagostanja i izrazio nadu da će Srpska u Novoj 2020. godini nastaviti da jača.

- Neka vam Nova, 2020. godina donese mir, blagostanje, radost, profesionalni uspjeh i porodičnu sreću - naveo je Čubrilović u čestitki.

Čubrilović je izrazio nadu da će Republika Srpska u Novoj 2020. godini nastaviti da jača, posebno kroz podizanje privrednih kapaciteta što će poboljšati standard svih njenih građana.

- Nadam se da će Republika Srpska uspjeti da institucinalno, efikasno i odgovorno reaguje na sve izazove i da će pravovremenim i kvalitetnim mjerama i rješenjima omogućiti bolji život svim svojim građanima. U toj nadi i u to ime, želim vam srećnu i uspješnu Novu 2020. godinu - navodi se u čestitki.

Čestitku povodom pravoslavne Nove godine uputio je i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

- U ime Vlade Republike Srpske, i svoje ime, svim građanima Republike Srpske i BiH koji praznuju prema julijanskom kalendaru želim srećnu i uspješnu Novu godinu. Neka godina pred vama bude ispunjena dobrim zdravljem, blagostanjem i radošću. Uz uvjerenje da će Nova, 2020. godina biti godina prosperiteta i napretka, srdačno vas pozdravljam - naveo je Višković u čestitki.

Pravoslavnu Novu godinu svim građanima Republike Srpske i BiH koji praznuju prema julijanskom kalendaru, čestitao je i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, poželjevši im dobro zdravlje i napredak u životu.

- Želim da pravoslavnu Novu godinu dočekate u dobrom zdravlju i raspoloženju i da nam svima donese napredak, blagostanje i porodičnu sreću - ističe se u čestitki.

Srpski član Predsjedništva BiH poželio je da pravoslavna Nova godina protekne u miru, ljubavi i toleranciji, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

- Izražavam nadu da će godinu pred nama obilježiti stabilnost, zajedništvo i društveni razvoj - poručio je Dodik.

Srpska, Ruska, Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Јerusalimska patrijaršija, koje poštuju julijanski kalendar, u ponoć će dočekati Novu godinu.

U ponoć će u pravoslavnim hramovima biti služeni molebani za uspješnu i blagoslovenu Novu godinu.