latinica  ћирилица
13/01/2020 |  18:28 ⇒ 18:29 | Autor: SRNA

Zenica: Sutra deblokada autobuske stanice

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović najavio je za sutra deblokadu autobuske stanice u tom gradu, čime bi bili stvoreni uslovi za normalno funkcionisanje autobuskog prevoza.
Zenica - zaustavljen saobraćaj (Foto: D. Kurbegović) -
Zenica - zaustavljen saobraćaj (Foto: D. Kurbegović)

S obzirom na to da putnici u Zenici autobuse za gradove u BiH i Evropi čekaju na benzinskim pumpama i drugim neadekvatnim i opasnim lokacijama, Kasumović je odlučio da deblokira autobusku stanicu, koja je u vlasništvu Grada, prenose federalni mediji.

Autobusku stanicu će, kako se navodi, od sutra čuvati radnici bezbjednosnih agencija, a zatražena je i asistencija policije, kako bi deblokirali višednevnu obustavu rada i omogućili normalnije uslove za prevoz građana.

Kasumović smatra da ovdje nije riječ o štrajku, već o politici stranaka koje su prerano krenule u kampanju i žele da blokiraju grad.

On kaže da je Gradska uprava u dva navrata Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uputila dopis kojim se traži deblokada stanice, te da nije jasno zašto do sada nisu djelovali.

Radnici "Zenicatransa" su 30. decembra blokirali autobusku stanicu u Zenici nakon što im je Poreska uprava blokirala račun zbog čega nisu mogli točiti gorivo u autobuse, ali ni primiti plate i tople obroke.