latinica  ћирилица
13/01/2020 |  18:38 ⇒ 19:10 | Autor: RTS

Gotov sastanak na dvoru: Evo šta je kraljica odlučila u vezi Megan i Harija

Pitanje budućih dužnosti princa Harija i njegove supruge je kompleksna situacija za rješavanje i mora još da se radi na tome, ocijenila je Elizabeta Druga nakon sastanka u Londonu.
Princ Hari i Megan Markl - Foto: Getty Images
Princ Hari i Megan MarklFoto: Getty Images

Britanska kraljica zatražila je da konačna odluka bude donesena tokom narednih dana, ali je dozvolila vojvodi i vojvotkinji od Saseksa veći stepen nezavisnosti od kraljevske porodice.

Od početka Megzita javnost nestrpljenjem očekuje razrješenje situacije, to jest jasniju sliku o daljim kraljevskim obavezama i dužnostima princa Harija i njegove supruge Megan.

Sastanak održan u Londonu nije doneo kompletno rješenje složene situacije u kojoj se našla kraljevska porodica nakon što su princ Hari i Megan objavili da odstupaju od svih kraljevskih dužnosti, javlja Rojters.

- Ovo je kompleksna situacija za rješavanje i mora još da se radi na tome, ali sam zatražila da konačne odluke budu donesene tokom narednih dana - navodi se u saopštenju kraljice Elizabete Druge.

Baka je unuku Hariju i njegovoj supruzi Megan dozvolila veći stepen nezavisnosti od kraljevske porodice.

- Moja porodica i ja u potpunosti podržavamo želju koju Hari i Megan imaju da kao mlada porodica urede život drugačije - navodi se u saopštenju 93-godišnje kraljice.

Elizabeta Druga ističe da iako bi porodica voljela da vojvoda i vojvotkinja od Saseksa ostanu u punom obimu angažovani na kraljevskim dužnostima, poštuje i razumije njihovu želju da vode nezavisniji život nego što je to bio slučaj do sada.

Tokom perioda tranzicije koji je kraljica najavila, par će provoditi vrijeme i u Velikoj Britaniji i Kanadi, a dodatnim dogovorima biće jasnije definisano učešće u kraljevskim dužnostima i princa Harija i njegove supruge.