latinica  ћирилица
13/01/2020 |  19:48 ⇒ 20:45 | Autor: RTRS

Paketići za mališane u Roditeljskoj kući

Predstavnici Kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske uručili su paketiće mališanima Roditeljske kuće. Ozarena lica mališana oboljelih od malignih bolesti dovoljan su pokazatelj značaja ovakvog gesta.

Vrijeme je praznika, omiljeni period u godini za svakog mališana. Paketića, slatkiša i igračaka ima u izobilju. Ipak, neki od njih praznike, nažalost, ne provode kući zbog bolesti. Mališani oboljeli od malignih bolesti primorani su da tokom liječenja borave u Roditeljskoj kući. Podrška nije izostala. Posjetilaca u ulozi Djeda Mraza ne nedostaje. Mališanima su paketiće donijeli i predstavnici Kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske.

- Možemo reći da su ih zaista obradovali i to je jedan divan gest pažnje u ovim predstojećim praznicima. Naravno, želim da se zahvalim na tako divnom gestu koji je stigao iz Kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske - izjavila je predsjednica Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" Dijana Berić.

Koliki je značaj ovih sitnih gesta potvrđuje i Željko Nedić, otac djevojčice oboljele od maligne bolesti.

- Mnogo značajno za malu djecu i te sitne male stvari mnogo znače, pogotovo u ovim situacijama kada su na liječenju - izjavio je Nedić.

Berićeva ističe da Vlada Republike Srpske velikim dijelom finansira rad roditeljske kuće, te da su im na tome jako zahvalni.

- Nadam se da će ovakva podrška stizati i ubuduće jer zaista Roditeljska kuća ne bi mogla da opstane i da radi bez takve podrške - poručila je Berićeva.

Praznici su period radosnih posjeta i darivanja. Јedan od radosnijih dana za mališane bio je upravo ovaj. Pokloni u rukama, osmijeh na licima.