latinica  ћирилица
13/01/2020 |  22:14 | Autor: Agencije

Rukometaši Srbije se porazom od Hrvatske oprostili od EP

Rukometna selekcija Srbije poražena je u posljednjem meču grupne faze EP u Gracu od selekcije Hrvatske sa 24:21.

Utakmica nije imala rezultatski značaj, pošto su "orlovi" poslije poraza od Bjelorusije i Crne Gore eliminisani sa kontinentalnog šampionata.

Sa druge strane, "kauboji" su osigurali prvo mjesto i put u nokaut fazu, a do trijumfa u ovom duelu stigli su poslije preokreta.

Srbija je odlično odigrala prvo poluvrijeme, čvrsto u odbrani i na pauzu je otišla sa dva gola prednosti.

Ipak, od sredine drugog dijela Hrvatska je velikom serijom stekla nedostižno vođstvo koje je uspješno sačuvala do kraja.

Početak utakmice bio je "tvrd" i u prvih šest minuta viđena su samo dva gola. Za Hrvate je pogodio Mandić, dok se kod "orlova" prvi upisao Nikolić.

Egal dvije ekipe prekinuo je golman Marin Šego, sa nekoliko uzastopnih odbrana, što su u napadu koristili i prednost "kauboja" povećavali Karačić, Stepančić i Duvnjak.

Vraćanje u meč Srbije poklopio se s isključenjem Mamića. U tim trenucima raspoložen je bio Miljan Pušica, pa je rezultat ponovo bio na početku.

Igrali su "gol za gol", da bi u završnici prvog poluvremena "orlovi" napravili seriju 4:0, stigli do vođstva od 10:8, koje su sačuvali do odlaska na odmor.

Povezane vijesti:

Hrvati i Srbi svezali zastave pred rukometnu utakmicu u Gracu (FOTO)