X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
14/01/2020 |  09:28 ⇒ 17:15 | Izvor: SRNA

Srpska će pisati Savjetu bezbjednosti o Inckovom neustavnom djelovanju

Vlada Republike Srpske će u narednom izvještaju Savjetu bezbjednosti UN posvetiti poglavlje neustavnom i antidejtonskom djelovanju visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, kao i njegovom pasivnom odnosu prema vehabijskim i ekstremističkim pokretima u BiH, pišu Večernje novosti.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

U Vladi Srpske ovom listu je potvrđeno da će posebno biti obrađene netačne izjave Incka o državotvornom statusu Republike Srpske.

Generalni sekretar Vlade Republike Srpske Siniša Karan rekao je da su važni stavovi Srpske koji se iznose u izvještajima Savjetu bezbjednosti UN da bi svi koji se interesuju za sitaciju u BiH i Srpskoj imali cjelovitu sliku, a ne jednostranu, kako to prikazuje Incko.

- Republika Srpska u svojim izvještajima daje odgovore na sve aktuelne događaje u prethodnom periodu, kao što je ovaj o Danu Republike - rekao je Karan i dodao da je Inckovo tumačenje BiH i Ustava potpuno pogrešno.

Prema njegovim riječima, ova priča traje već 25 godina.

- Tvrdimo šta Ustav definiše, a to je da je Republika Srpska moćan državotvorni entitet koji ima puni unutrašnji suverenitet. To sve piše u Ustavu - rekao je Karan.