latinica  ћирилица
14/01/2020 |  09:35 ⇒ 09:40 | Autor: SRNA

Ministarstvo o pripadnicima OS BiH koji su vrijeđali Srpsku

Ukoliko se utvrdi povreda propisa koji regulišu aktivnosti i ponašanje pripadnika Oružanih snaga BiH preduzeće se adekvatne mjere u skladu sa učinjenom povredom, rečeno je Srni u Ministarstvu odbrane povodom fotografije koja ismijava obilježavanje Dana Republike Srpske, a koju je objavio pripadnik Oružanih snaga Sulejman Halilović.
Ministarstvo odbrane BiH - Foto: RTRS
Ministarstvo odbrane BiHFoto: RTRS

U ovom ministarstvu ističu da su svi pripadnici Oružanih snaga BiH dužni da se pridržavaju propisa kojima se regulišu aktivnosti i ponašanje profesionalnih vojnih lica.

- U slučaju kada postoje indicije o eventualnom nepoštovanju tih propisa Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH preduzimaju mjere utvrđivanja činjenica o tome. Ukoliko se utvrdi povreda propisa koji regulišu aktivnosti i ponašanje pripadnika Oružanih snaga BiH preduzeće se adekvatne mjere u skladu sa učinjenom povredom - rečeno je Srni u ovom ministarstvu.

Pripadnik Oružanih snaga BiH Sulejman Halilović objavio je na društevnoj mreži Fejsbuk fotografiju koja ismijava i pogrdno naziva Republiku Srpsku, što su javno podržali bošnjački pukovnik, major i penzionisani brigadir.

Objavljeni post podržali su "lajkom" pukovnik Šaban Kadrić, major Edin Pašović i penzionisani brigadir Salem Hakalović.

Na postu se ismijava obilježavanje Dana Republike Srpske, nazivajući je pogrdno.

Prethodno je prošle sedmice pripadnik Oružanih snaga BiH Suljo Hanić na Božić, 7. januara, objavio na svom Fejsbuk profilu pjesmu "Ko na Božić u Kravicu dođe" koja veliča komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i ubistva Srba u srpskom selu Kravica 1993. godine.