X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
14/01/2020 |  11:35 | Izvor: TANЈUG

Njemačka: Hapšenja zbog terorističkih planova

U više njemačkih pokrajina policija je sprovela pretrese zbog sumnje "pripreme teškog nasilja koje ugrožava zemlju", čime vlasti uobičajeno okarakterišu terorističke napade.
Policija Njemačke  (Foto:CC0) -
Policija Njemačke (Foto:CC0)

Državno tužilaštvo u Berlinu jutros je sprovelo pretrese u Berlinu, Brandenburgu, Sjevernoj Rajni Vestfaliji i Tiringija.

Težište akcije su bili Berlin i Tiringija.

Prema pisanju dnevnika Bild, racija se sprovodi u islamističkoj sceni i usmjerena je protiv Čečena.

Tužilaštvo je potvrdilo da je u Brandenburgu, u mjestu Ludvigsfelde, uhapšena najmanje jedna osoba, u Berlinu najmanje dvije, a u Hagenu jedna osoba.

Uhapšeni su već duže praćeni od strane nadležnih službi, a za sada je nejasno da li su nabavili naoružanje ili eksploziv.

Konkretan cilj planiranog napada istražnim organima za sada nije poznat i očekuju detaljnije informacije na osnovu analize zaplijenjenog materijala.

Čečenske islamističke mreže već duže važe za veoma opasne, zato što su njihovi pripadnici bili u ratu i obučeni su za rukovanje eksplozivom.

Uz to, kako navode mediji, Čečeni su često u kontaktu sa organizovanim kriminalom, i preko nelegalnih aktivnosti finansiraju terorističke namjere, te lakše mogu doći do oružja i eksploziva.