latinica  ћирилица
14/01/2020 |  13:02 ⇒ 13:18 | Autor: SRNA

Iznajmljivali stanove za prostituciju u BiH i Srbiji (VIDEO)

Dvije kriminalne grupe koje su uhapšene zbog organizovanja prostitucije su na području Srbije i BiH iznajmljivale stanove u kojima su angažovale žene radi pružanja seksualnih usluga, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Sumnja se da su 22 uhapšena lica ove aktivnosti vršila od marta prošle do januara ove godine.

U saopštenju je navedeno da su ta lica, kako se sumnja, radi prikrivanja identiteta i kriminalnih aktivnosti, sebi i angažovanim ženama davali pseudonime i potom organizovala oglašavanje ovih usluga u sredstvima javnog informisanja.

Oni su osumnjičeni da su organizovali i fizičko obezbjeđenje stanova u kojima su se žene bavile prostitucijom, njihov prevoz kao i da su kontrolisali dolaske njihovih klijenata.

Kako se sumnja, neposredno ili posredstvom angažovanih pripadnika, prikupljali su sav novac i vršili njegovu raspodjelu u smislu pokrivanja troškova i podjelu dobiti članovima grupe, shodno dodijeljenim zadacima.

Takođe, sumnja se da su omogućili nesmetano funkcionisanje kriminalne grupe tako što su preko osumnjičenog policijskog službenika kontinuirano pribavljali podatke za određena lica i vozila.

Policija je, prilikom pretresa stanova i prostorija koje koriste osumnjičeni, oduzela veću sumu novca, 176 mobilnih telefona, 12 laptopova, kao i internu dokumentaciju koju su članovi vodili.

Takođe, pronađena je i privremeno oduzeta manja količina droge, municija, kao i četiri vozila koja su korištena u izvršenju ovog krivičnog djela.

Među uhapšenima je i policijski službenik čiji su inicijali G.S. /45/, dok se za još dva lica intenzivno traga.