X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
14/01/2020 |  13:33 ⇒ 13:41 | Izvor: vecernjenovosti

"Moj otac je postao moj zet, a ja sam postao sam sebi deda"- najkomplikovanija rodbinska veza (FOTO)

Društvenim mrežama kruži zanimljiv dokument kojim je muškarac tražio oslobađanje od služenja vojnog roka.
Ilustracija (Foto: Depositphotos) -
Ilustracija (Foto: Depositphotos)

Naime, u zahtjevu dostavljenom Komandi vojnog odsjeka Sremska Mitrovica, čovjek između ostalog, navodi da ima 24 godine a da je oženjen dvadeset godina starijom udovicom, koja ima 25-godišnju kćerku. Tu kćerku je oženio njegov otac, tako da mu je otac postao zet - jer je oženio kćerku njegove supruge.

Ukoliko ste pomislili da je ovo dovoljno komplikovano, prevarili ste se! Pročitajte i nastavak priče o rodbinskim vezama, koje su nalik onima iz latino-američkih serija.

- U januaru smo moja žena i ja dobili sina, postao sam otac. To dijete je šurak moga oca, ali istovremeno je i moj ujak, jer je brat moje maćehe, to jest, istovremeno moj sin je i moj ujak - obrazlaže ovaj mladić u zahtjevu i dodaje:

- Dva mjeseca kasnije je žena mog oca dobila sina, koji je moj brat, pošto je sin moga oca, ali, takođe je i moj unuk, pošto je sin ženine ćerke. Dakle, ja sam brat moga unuka, a pošto je muž neke osobe istovremeno i njen otac iz toga slijedi da sam otac ćerke moje žene, to jest i brat njenog sina. Dakle, ja sam sopstveni deda.

Dovitljivi muškarac na kraju ljubazno moli da bude oslobođen vojne obaveze, pošto po Zakonu o Vojsci - otac, sin i unuk ne mogu istovremeno da služe vojni rok!

Foto: Novosti