latinica  ћирилица
14/01/2020 |  18:34 | Autor: SRNA

Ambasada Irana: Objaljene informacije o Solejmaniju - tendenciozne i lažne

Iz Ambasade Irana u BiH ocijenili su spekulacijama informacije o iranskom general-pukovniku Kasimu Solejmaniju koje su objavljene danas u jednom dnevnom listu u BiH.
Kasem Sulejmani - Foto: Screenshot/YouTube
Kasem SulejmaniFoto: Screenshot/YouTube

Iranska Ambasada u BiH saopštila je da izražava žaljenje zbog objavljivanja tih informacija i neosnovanih optužbi na račun general-pukovnika Solejmanija.

Ambasada Irana poziva medije da se pridržavaju istinitog informisanja i da izbjegavaju neosnovane i tendenciozne inforamcije.

U saopštenju se dodaje da je principijelna politika Irana poštivanje međunarodnih zakona s jedne, i podržavanje nezavisnosti, bezbjednosti i teritorijalnog integriteta BiH, njenih zakona i suživota svih njenih naroda s druge strane, kao i rad na bilateralnim odnosima u okviru zajedničkih interesa naroda dvije zemlje.

"Večernje novosti" objavile su danas, pozivajući se na diplomatske izvore iz Sarajeva, da je nedavno ubijeni iranski general Solejmani učestvovao u građanskom ratu u BiH 1993. i 1994. godine kada se susreo i sa Šefikom DŽaferovićem, a da je u maju 1992. godine u takozvanoj Armiji BiH imao 20 specijalaca iranske vojske koji su napadali srpske položaje.