X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
14/01/2020 |  22:47 ⇒ 22:48 | Izvor: SRNA

Dodik: Tri centra za sprečavanje ruskog uticaja na Balkanu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da su u Sarajevu, Podgorici i Tirani formirana tri centra za sprečavanje ruskog uticaja na Balkanu.
Milorad Dodik - Foto: RTS
Milorad DodikFoto: RTS

- Britanska vlada je rekla da daje šest miliona funti /oko 18 miliona KM/ za organizovane aktivnosti za sprečavanje ruskog uticaja na Balkanu, američka vlada je dala putem raznih organizacije, što je javno objavila, više od 20 miliona dolara - naveo je Dodik.

On je za RTS rekao da u Sarajevu postoji obaveštajni centar koji čine stranci i oni iz obaveštajne službe koji treba da štite BiH i njen suverenitet.

- Formirani su ti centri za sprečavanje takozvanog ruskog uticaja u Sarajevu Podgorici i Tirani. To su tri centra na Balkanu. Ovdje u Beogradu, vjerovatno, djeluje neki skriveni koji se ne može još razotkriti, ali znamo o tome - naveo je Dodik.

On je dodao da i u Banjaluci postoje ti razni centri, da se pojedini ambasadori sastaju sa opozicijom ili nevladinim sektorom, a ne sa organima vlasti.

- Mi nemamo, nažalost, obaveštajnu službu, jer je i ta nadležnost oteta i nezakonitim odlukama visokih predstavnika premještena na nivo BiH, gdje je stvorena obavještajna služba koja sve vrijeme radi protiv Srpske i Srbije - rekao je Dodik.

On je dodao da je njihov cilj destabilizacija Republike Srpske.