latinica  ћирилица
15/01/2020 |  07:59 ⇒ 08:20 | Autor: B92

Јokićev trener iz Denvera u reprezentaciji Srbije!

Prvi trener Denver Nagetsa, Majk Meloun, potvrdio je da će se priključiti košarkaškoj reprezentaciji Srbije na predstojećem olimpijskom kvalifikacionom turniru, koji će se u junu održati u Beogradu.

On će po okončanju NBA plej-ofa, u kojem će Denver izvjesno i učestvovati, direktno doći u Srbiju i pridružiti se stručnom štabu nacionalnog tima Srbije.

Da li je na odluku Melouna uticaja imao Nikola Јokić nije poznato, ali će svakako ova vijest imati pozitivan uticaj i na odluku najboljeg centra NBA lige za nastup u reprezentaciji.

Trener Denvera karijeru je krenuo davne 1993. godine na Koledžu. Dugo je bio pomoćnik u NCAA, a potom i u NBA ligi u kojoj je od 2001. godine.

Bio je pomoćnik u Njujork Niksima, Klivlend Kavalirsima, Nju Orleans Pelikansima i Golden Stejt Voriorsima, dok je prvi samostalni trenerski posao dobio u Sakramentu u sezoni 2013/2014.

Ipak, u Kaliforniji se zadržao svega godinu dana i od 2015. je na čelu Denvera koji je za kratak period uspio da učini plej-of ekipom.

Pored Melouna, pomoćni treneri Igoru Kokoškovu biće trener FMP-a Vladimir Јovanović i šef struke Mega Bemaksa Dejan Milojević.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Beogradu na programu je od 23. do 28. juna, a Srbija igra u grupi sa Dominikanskom Republikom i Novim Zelandom. U drugoj grupi sastaju se Portoriko, Italija i Senegal.

Samo pobjednik turnira obezbijediće učešće na Olimpijskim igrama.