X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
15/01/2020 |  12:06 ⇒ 15:19 | Izvor: SRNA

Čović: Sve što SNSD predloži za mene je prihvatljivo

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović izjavio je danas da na sjednici Zajedničkog kolegijuma nije bilo riječi o potvrđivanju nedostajućih članova Savjeta ministara, ali da je za njega lično prihvatljiv svaki stav koji predloži SNSD koji prođe procedure kroz komisije.
Dragan Čović - pres - Foto: RTRS
Dragan Čović - presFoto: RTRS

On smatra da ne treba praviti raspravu i da je za njega prihvatljivo sve što predlože iz SNSD-a, ali isto tako i SDA, te ako se uklapa u zakonske okvire i dobije potrebne potvrde.

- Zajednički kolegijum to nije imao za temu. Danas smo dogovorili da imamo zamjenske predstvnike u Predstavničkom domu i Domu naroda za one koji su otišli u Savjet ministara. Tako da ćemo danas umjesto Fahrudina Radončića imenovati adekvatnu osobu tako i sutra u Predstavničkom domu - rekao je predsjedavajući Doma naroda.

Čović je nakon sjednice Zajedničkog kolegijuma izjavio da se svih 15 tačaka dnevnog reda odnosilo na imenovanja članova stalnih i privremenih komisija koja treba uraditi u ime Parlamentarne skupštine BiH.

- Ovih 15 tačaka u najkraćem su se uglavnom odnosile na ta imenovanja. Danas je sjednica Doma naroda, a sutra sjednica Predstavničkog doma Parlametnarne skupštine BiH gdje takođe trebamo potvrditi i time smo formalno završili posao imenovanja kroz Parlamentarnu skupštinu BiH - rekao je Čović.