X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
15/01/2020 |  13:07 | Izvor: SRNA

Borisov čestitao Tegeltiji imenovanje i pozvao ga u posjetu Sofiji

Predsjednik Vlade Bugarske Bojko Borisov uputio je najsrdačnije čestitke Zoranu Tegeltiji povodom imenovanja za predsjedavajućeg Savjeta ministara i uputio mu zvaničan poziv da posjeti Bugarsku.
Bojko Borisov (foto:Profimedia) -
Bojko Borisov (foto:Profimedia)

- Uvjeren sam da će Vašim ličnim doprinosom i dugogodišnjim profesionalnim iskustvom BiH ostvariti napredak koji će ispuniti velika očekivanja građana za socijalne i ekonomske reforme i učiniti vladavinu prava i borbu protiv korupcije glavnim političkim prioritetima u zemlji - istakao je Borisov u čestitki.

Bugarski premijer naveo je da će, u okviru predsjedavanja Berlinskim procesom 2020. godine, Bugarska nastaviti da pruža podršku BiH do njenog potpunog integrisanja u EU i do pretvaranja Balkana u mirni i prosperitetni region, saznaje Srna u Savjetu ministara.

- Koristim ovu priliku da izrazim zadovoljstvo aktivnim političkim dijalogom posljednjih godina, kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom nivou - poručio je Borisov.

On je Tegeltiji uputio zvaničan poziv da posjeti Bugarsku, izražavajući uvjerenje da će ta posjeta nadograditi tradicionalno dobre odnose Bugarske i BiH i biti solidan temelj za povećanje potencijala razvoja kontakata između dviju zemalja i njihovo produbljivanje u različitim oblastima od zajedničkog interesa.