latinica  ћирилица
16/01/2020 |  13:45 | Autor: SRNA

Bursać: Nepotrebno odgađanje potvrđivanja Božovića

Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać ocijenila je kao nepotrebno odugovlačenje insistiranje SDA da se odgodi potvrđivanje imenovanja Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.
Snježana Bursać Novaković - Foto: RTRS
Snježana Bursać NovakovićFoto: RTRS

Ističući da se za SNSD dogovor o formiranju zajedničkih organa odnosi na taj nivo vlasti, Bursaćeva je rekla da svi ostali dogovori treba da se odvijaju na nivoima za koje se odnose.

Ona je dodala da je SNSD stava da treba ispoštovati međustranački dogovor o sprovođenju izbornih rezultata postignut prošle godine.

- Mi još razgovaramo o konačnom konstituisanju Savjeta ministara i mislim da taj nivo konstituisanja vlasti treba da podliježe dogovorenim principima - konstatovala je Bursaćeva i poručila da SNSD nije spreman za trgovinu mjestima u vlasti.

Poslaničku inicijativu Saše Magazinovića iz SDP-a da se službena vozila obilježe posebnim naljepnicama, ona je nazvala klasičnom opozicionom inicijativom koja naginje populizmu.

- Struka mora dati svoje mišljenje, imajući u vidu da značajan dio tih vozila koriste lica koja imaju propisanu zaštitu -  istakla je Bursaćeva i najavila da će poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu poštovati stručni stav nadležnog ministarstva.