latinica  ћирилица
16/01/2020 |  13:55 ⇒ 14:10 | Autor: SRNA

Mediko-S iznad svjetskog prosjeka po uspješnosti postupaka vantjelesne oplodnje

Generalna direktorka specijalizovane klinike za vantjelesnu oplodnju Mediko-S iz Banjaluke Sanja Sibinčić istakla je da je u 2019. godini procenat uspješnosti postupaka vantjelesne oplodnje na osnovu ostvarenih kliničkih trudnoća iznosio 41,7 odsto, što je iznad evropskog i svjetskog prosjeka.
Bebe - Foto: RTRS
BebeFoto: RTRS

- Prošla godina je za nas i naše pacijente bila veoma uspješna, a posebno nas raduje da smo zahvaljujući postignutim rezultatima drugi centar po uspješnosti među osam centara na nivou grupacije "Pronatal". To je veliko priznanje kvaliteta našeg rada, posebno ukoliko uzmemo u obzir činjenicu da naš centar ne radi procedure sa doniranim reproduktivnim materijalom - navela je Sibinčićeva.

Prema njenim riječima, Mediko-S nastoji da prati najnovija dostignuća na polju humane reprodukcije i neprestano podiže kvalitet svojih usluga, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

- Zahvaljujući procedurama vantjelesne oplodnje koji su obavljeni u zdravstvenoj ustanovi Mediko-S do sada je rođeno 1.216 beba. To Mediko-S ubraja među vodeće ustanove humane reprodukcije u regionu i čini je liderom na polju biomedicinski potpomognute oplodnje u BiH - istakla je Sibinčićeva.

Mediko-S je članica grupacije "Pronatal" iz Češke i jedini centar van EU sa kojim je jedna od najuglednijih evropskih klinika za biomedicinski potpomognutu oplodnju uspostavila saradnju.

Zahvaljujući ovom partnerstvu klinika Mediko-S unaprijedila je svoje usluge savremenim laboratorijskim metodama i proširila svoj tim stručnjacima reproduktivne medicine iz zemlje i regiona.