X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
16/01/2020 |  15:19 | Izvor: SRNA

U pretresima pronađeno oružje, droga i novac

Protiv više lica biće podnesen policijski izvještaj tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog sumnje da su počinili krivična djela krađa, ugrožavanje bezbjednosti, razbojništvo, kao i prekršaj iz Zakona o oružju i municiji.
Policija FBiH - Foto: klix.ba
Policija FBiHFoto: klix.ba

Izvještaj će biti podneseni protiv lica čiji su inicijali N.I. /22/ iz Lukavca, H.Š. /33/ iz Gradačca, V.S./34/ iz Bijeljine, dok će protiv A.G. /52/ iz Živinica i N.I. /22/ iz Lukavca biti dokumentovan prekršaj iz Zakona o oružju i municiji Tuzlanskog kantona, saopšteno je danas iz Uprave policije kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzete droge, Kantonalnom tužilaštvu biće dostavljeni izvještaji protiv S.H. /46/ i Ј.A. /32/ oba iz Tuzle, M.N. /35/ iz Lukavca, A.M. /20/ iz Gračanice, M.O. /19/ iz Gradačca i N.I. /22/ iz Lukavca, te protiv K.H. /21/ iz Gradačca i Z.M. /43/ iz Kalesije zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge.

Pretresom 10 lokacija na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Gradačca, Kalesije i Živinica pronađeni su vazdušna puška i gasni pištolj bez propisane dokumentacije, četiri mobilna telefona, određena količina droge, više sjemenki droge, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, drobilica za drogu, novac i drugi predmeti.

Pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona izvršili su juče pretrese, postupajući po naredbama opštinskih sudova i prema planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i imovinskih delikata.