latinica  ћирилица
16/01/2020 |  15:24 ⇒ 15:28 | Autor: SRNA

Radojičić: Za novu kanalizaciju u Adi 400.000 KM (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da bi do kraja godine trebalo da bude riješeno jedno od važnih problema naselja Ada - izgradnja kanalizacione mreže dužine više od kilometra, sa dvije pumpne stanice, procijenjene vrijednosti 400.000 KM.
Radojičić i Adi (Foto:banjaluka.rs.ba) -
Radojičić i Adi (Foto:banjaluka.rs.ba)

Radojičić je naveo da je projekat urađen i da su sredstva obezbijeđena iz aranžmana "Voda dva", te da tender treba da vodi Evropska banka za obnovu i razvoj /EBRD/.

- Nadam se da ćemo dobiti izvođača radova do kraja zime, te da ćemo u toku proljeća i ljeta realizovati ovaj projekat - rekao je Radojičić koji je danas posjetio mjesnu zajednicu Ada i sa mještanima razgovarao o ovom problemu.

On je istakao da ovaj problem mještane Ade muči već duži niz godina jer nije razvedena kanalizaciona mreža.

Radojičić je naveo da su za ovo naselje planirani i projekti izgradnja osnovne škole, kao i regulisanje pješačkog prelaza kod dijela gdje se nalaze boračke zgrade, što trenutno predstavlja veliku opasnost za pješake.

On je danas posjetio i naselje Debeljaci, u kojem je na dužini od dva kilometra uređeno korito Kočićevog potoka, a koji je predstavljao veliki problem sa plavljenjem bujičnih voda.

- Na proljeće i jesen, kada se pojave veće kiše, dolazilo je do plavljenja ovog područja, pa je sada pročišćen potok, uređene obale i podzide. Mislim da smo sada taj prostor uredili i da bi građani trebalo da budu zaštićeni od poplava - rekao je Radojičić.

Mještanin naselja Ada Dalibor Đajić izrazio je zadovoljstvo što će realizacijom izgradnje nove kanalizacione mreže biti riješen jedan od najvećih komunalnih problema za četrdesetak domaćinstava.