latinica  ћирилица
17/01/2020 |  08:49 ⇒ 14:52 | Autor: RTRS

Hapšenja zbog droge; Poznata imena uhapšenih (VIDEO)

Policija je uhapsila sedam lica na području Banjaluke i Doboja i oduzela više od pola kilograma droge.
Zapljena novca i droge  u akcijama u Banjaluci i Doboju - Foto: RTRS
Zapljena novca i droge u akcijama u Banjaluci i DobojuFoto: RTRS

Policijski službenici banjalučke Policijske uprave juče su lišili slobode dva lica inicijala V.Ž. i A.N zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga. U toku je kriminalistička obrada nad navedenim licima.

Naime, kod lica V.Ž. pronađeno je i oduzeto oko 582,66 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

U pretresu na dvije lokacije na području grada Banjaluka, koje koriste osumnjičena lica, pronađeno je oko 20,26 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, određena količina novca, 25 komada kapsula smeđe boje koje izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi, kao i drugi predmeti koji potiči iz krivičnog djela, navedeno je u saopštenju.

U okviru ovih aktivnosti slobode su lišena i lica inicijala M.S. i N.L.

Srpskainfo saznaje da su uhapšeni Vladimir Ž. (24) i Aleksandar N. (25) iz Banjaluke, te Mihajlo V, Stefan M. i Nikola V. iz Doboja.

Policijski službenici PU Banjaluka, u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet i Policijskom upravom Doboj, na području grada Doboja lišili su slobode lica inicijala N.V., M.V. i S.M. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

U pretresu na tri lokacije na području Doboja, koje koriste osumnjičena lica, pronađena je određena količina opojne droge, digitalna vaga, određena količina novca, te drugi predmeti koji potiču iz krivičnog djela, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Dodaje se da su određene aktivnosti u okviru rada na ovom predmetu i dalje u toku.

Aktivnosti se sprovode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci.

Povezane vijesti:

Akcija MUP-a Srpske protiv trgovine drogom

Droga
Foto: RTRS

Droga
Foto: RTRS

Droga
Foto: RTRS

Droga
Foto: RTRS

Droga
Foto: RTRS