latinica  ћирилица
17/01/2020 |  10:36 | Autor: TANЈUG

Vulin: Što nije zabranjeno Šiptarima ne može ni Srbima

Ministar odbrane, Aleksandar Vulin, je povodom sporazuma o zajedničkm nastupu na parlamentarnim izborima u Srbiji, koji su u Tirani potpisali predstavnici albanskih partija s juga centralne Srbije, kaže da to nije zabranjeno i poučio da ono što je dozvoljeno njima ne može biti zabranjeno Srbima.
Aleksandar Vulin - Foto: RTRS
Aleksandar VulinFoto: RTRS

- Građani Srbije šiptarske nacionalnosti imaju pravo da se udružuju i politički organizuju. Srbija je slobodna zemlja i za razliku od većine zemalja iz svog okruženja poštuje i unapređuje manjinska prava - naveo je Vulin.

Politički predstavnici Albanaca s juga centrane Srbije su juče u Tirani, u prisustvu vršioca dužnosti ministra spoljnih poslova Genta Čakaja, potpisali sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji.

Ministar Vulin poručuje da zbog toga nisu morali da idu u Tiranu.

- Šiptari nisu morali da se okupljaju u Tirani i tamo potpisuju dogovor o nastupu na izborima u Srbiji, ali, kada su to već uradili, uz prećutnu saglasnost EU, onda svi treba da znaju da ono što je dozvoljeno Šiptarima ne može biti zabranjeno Srbima - naveo je.

Onima koji na to ćute poručio je:

- Oni koji ćute o okupljanju Šiptara u Tirani neka budu još tiši kada u Beogradu svi Srbi budu dogovarali i usaglašavali svoju politiku i izborne nastupe sa vladom i predsjednikom Srbije - istakao je Vulin.