latinica  ћирилица
17/01/2020 |  11:37 | Autor: SRNA

Vučić: Pokušaj napada na SPC

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem ima pristojne odnose, ali i različite interese.
Aleksandar Vučić (foto:  Tanjug / Dragan Kujundžić) -
Aleksandar Vučić (foto: Tanjug / Dragan Kujundžić)

- Srba je u Crnoj Gori 28,73 odsto i to ću da ponavljam sve do 2021. godine kada slijedi novi popis stanovništa i biće velika borba, jer neki pokušavaju da smanje broj Srba u toj zemlji - izjavio je Vučić.

On je ukazao da je riječ o ozbiljnim kampanjama i da se to, kako je rekao "radi snimanjem filmova o božićnoj pobuni u kojoj se svom narod govori da su Srbi ti koji su okupirali Crnu Goru".

Vučić je rekao da o tome ima i serija i filmova, te da je riječ o falsifikovanju istorije.

On je ponovio da bi Podgorica trebalo da razgovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom u Beogradu o Zakonu o slobodi vjeroispovjesti.

- Ovdje je u pitanju pokušaj napada na srpsku crkvu, ne na neku mitropoliju ili eparhiju, već na srpsku crkvu - rekao je Vučić.

Govoreći o novoizabranom predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, Vučić je naveo da da od njega ne očekuje ništa i da ga jedino zanima položaj Srba u toj državi.

- Ne očekujem ništa i mene jedino zanima šta je to što oni mogu da urade za Srbe /koji tamo žive/ i šta mi to možemo da uradimo za Hrvate /u Srbiji/ - naglasio je Vučić.

On je za Televiziju Prva potvrdio da je pozvan u Moskvu na obilježavanje 75 godina od velike pobjede u Drugom svjetskom ratu, te da je to velika čast i za njega i za Srbiju.