X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
17/01/2020 |  15:37 ⇒ 15:38 | Izvor: TANЈUG

Linta: Nema pravde za srpske žrtve

Prošlo je gotovo 25 godina od završetka rata, a niko od naredbodavaca i počinilaca ovih stravičnih i svirepih zločina još nije kažnjen, poručio je predsjednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta, na jučerašnjem obilježavanju godišnjice stradanja Srba u Skelanima, kod Srebrenice.
Miodrag Linta - Foto: TANЈUG
Miodrag LintaFoto: TANЈUG

Linta je naglasio da nismo mogli da očekujemo pravdu u Haškom tribunalu jer se, prema njegovom viđenju, nije radilo o profesionalnom i nepristrasnom sudu, već o političkom, čiji je "cilj bio da sudi srpskom narodu na osnovu lažnih mitova i lažnih optužbi".

- Dobro nam je poznato da srpski narod ne može da očekuje pravdu od Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, jer ni to nisu nepristrasne i profesionalne institucije, nego etnički motivisano pravosuđe - naveo je Linta.

On je istakao da kažnjavanje svih ratnih zločinaca, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, jeste jedan od preduslova pomirenja između naroda na zapadnom Balkanu.

Kod Centralnog spomenika srpskim civilima i vojnicima u Skelanima juče je služen parastos za pokoj duša 305 nastradalih Srba iz ovog mjesta i okolnih sela, koje su muslimanske snage ubile tokom rata u BiH, a njih 69 nastradalo je 16. januara 1993. godine.