latinica  ћирилица
18/01/2020 |  08:26 | Autor: SRNA

Pašalić učestvuje na Globlanom forumu hrane u Berlinu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić učestvovaće danas u Berlinu u radu 12. Globalnog foruma hrane i poljoprivrede kojem će prisustvovati 75 ministara poljoprivrede iz cijelog svijeta.
Berlin - Pašalić "Zelena sedmica" - Foto: SRNA
Berlin - Pašalić "Zelena sedmica"Foto: SRNA

Pašalić je rekao Srni da je Globalni forumu, čiji je domaćin ministar za poljoprivredu Njemačke Јulia Klokner, dobra prilika za razmjenu mišljenja, usaglašavanje politika i poboljšanje ili uspostavljanje saradnje.

- Očekujem da ćemo imati brojne kontakte sa ministrima iz regiona i svijeta. Ovo je veoma važan skup i dobra prilika da unaprijedimo saradnju - naglasio je Pašalić.

Centralni skup ministara poljoprivrede u Berlinu biće održan od 9.00 do 13.30 časova, saopšteno je ranije iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Pašalić će potom prisustvovati okruglom stolu posvećenom IPARD programu koji organizuju njemačko Ministarstvo za poljoprivredu i hranu i Radna grupa za regionalni ruralni razvoj za Јugoistočnu Evropu.

Ministar Pašalić i njegov savjetnik Gordana Rokvić prisustvovali su juče i svečanom otvaranju 85. "Zelene sedmice", jednog od najvećih sajmova hrane u svijetu.

Tokom trodnevne posjete Berlinu, Pašalić je prisustvovao prijemu za ministre zemalja Јugoistočne Evrope koji je organizovala ministar za poljoprivredu Njemačke Јulia Klokner.