X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
18/01/2020 |  13:06 ⇒ 16:35 | Izvor: SRNA

Dragišić: U što većem broju podržati SPC i Srbe u Crnoj Gori

Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Marinko Dragišić pozvao je Banjalučane da se u što većem broju okupe sutra na bogojavljenskim svečanostima i i podrže srpski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori u odbrani svetinja.
Marinko Dragišić - Foto: RTRS
Marinko DragišićFoto: RTRS

- Pozivamo građane na sabornost, slogu i jedinstvo i da u što većem broju, u miru i dostojanstveno, podržimo SPC i srpski narod u Crnoj Gori. Članovi naše stranke će kao građani učestvovati u svemu tome - rekao je Dragišić.

Član Predsjedništva Ujedinjene Srpske Siniša Vidović rekao je da crnogorski Zakon o vjerskim zajednicama i slobodi vjeroispovijesti nema veze ni sa ljudskom ni sa Božijom pravdom već da je riječ o anticivilizacijskom činu koji se kosi sa jednim od osnovnih ljudskih prava - pravom na slobodu vjeroispovijesti.

Vidović smatra da je takav zakon udar na SPC, da je tak akt "skuvan daleko odavde", te podsjetio na situaciju u kojoj se SPC nalazi u Sjevernoj Makedoniji, gdje vladike osuđuju na dugogodišnje kazne.

Generalni sekretar Ujedinjene Srpske Neven Stanić naglasio je da ova stranka ne daje samo deklarativnu podršku SPC i Srbima u Crnoj Gori, već i praktično, te naveo primjer da je u nedavnoj litiji i skupu podrške u Budvi učestvovao i predsjednik te stranke Nenad Stevandić.

U Banjaluci će sutra, u okviru bogojavljenskih svečanosti, biti organizovana i litija od Sabornog hrama Hrista Spasitelja do "gradskog mosta", koja će ujedno biti i podrška SPC i srpskom narodu u Crnoj Gori.