X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
18/01/2020 |  14:56 ⇒ 17:29 | Izvor: RTS

Mihajlović: Najvažnije je da budeš jak i da se boriš

Trener fudbalera Bolonje Siniša Mihajlović, kome je prošlog jula dijagnostikovana leukemija, izjavio je da je prvi ciklus hemoterapija bio najteži, ali da je morao da bude jak i da izdrži sve zbog svoje porodice. Osvrnuo se na tok oporavka i odluku da se vrati na trenersku klupu.
Siniša Mihajlović  (Foto: twitter.com) -
Siniša Mihajlović (Foto: twitter.com)

- Za sada pobjeđujem, ali moram da budem oprezan. Sve ide kako treba, prošlo je 78 dana od transplantacije koštane srži, a prvih 100 dana je najkritičnije. Veoma sam srećan, nema ozbiljnih komplikacija i to je dobro. Krenuo sam sa treninzima kako bih povratio snagu i čvrstinu. Četiri mjeseca ništa nisam radio, dnevno sam pio 17 tableta i malo sam naduven - rekao je Mihajlović u emisiji "Verismo" na italijanskoj televiziji.

Srpskom treneru prošlog jula dijagnostikovana je leukemija, a Mihajlović je objasnio i kako je protekao početak liječenja.

- Imao sam 13 hemoterapija u pet dana. Prvi ciklus je bio najteži. Imao sam napade panike koje nikada do tada nisam imao, jer sam bio zaključan u bolničkoj sobi. Nisam mogao da izađem i ludio sam zbog toga. Htio sam da razbijem prozor stolicom, ali su me supruga i medicinske sestre zaustavile.

Bio sam bolestan, ali morao sam da dajem snagu svojoj porodici, jer ako bi vidjeli da sam slomljen, njima bi bilo još gore. Trudio sam se da ostanem pozitivan i da se smijem, pretvarao sam se da ih ne bih brinuo. To je bila jedna od najtežih stvari - rekao je Mihajlović.

Objasnio je i kako je izgledao povratak kući za Božić.

- To je bio jedan od najljepših Božića u mom životu, cijela porodica je bila tu. Tu je bila i moja majka, koja se ljutila na mene zbog toga što sam plakao na drugoj konferenciji za medije. Spremala je srpska jela. Sve je bilo ukusno, a zahvaljući tome, uspio sam da nabacim koji kilogram - navodi srpski trener.

Јavnost je iznenadio kada je 40 dana od početka lečenja vodio svoj tim sa klupe, nakon čega su mu stizale poruke podrške sa svih strana.

- Ne mislim da sam heroj. Јa sam normalan čovjek sa vrlinama i manama. Suočio sam se sa tim onakav kakav sam, ali svako mora sa nečim da se nosi kako mu odgovara.

Niko ne treba da se stidi što je bolestan ili što plače. Najvažnija stvar je da ne žališ, da imaš želju da živiš i da se boriš - zaključio je Mihajlović.