latinica  ћирилица
18/01/2020 |  16:16 ⇒ 16:20 | Autor: SRNA

Direktor sebi isplaćivao nagrade

Županijsko tužilaštvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv Mladena Јozinovića kojom ga tereti da je kao bivši direktor Regionalnog centra za gazdovanje otpadom "Piškornica" sebi isplaćivao nagrade i tako pribavio korist veću od 190.000 evra.
Županijski sud u Varaždinu (foto: regionalni.com) -
Županijski sud u Varaždinu (foto: regionalni.com)

Јozinovića optužnica tereti da je od januara 2016. do novembra 2017. godine kao direktor trgovačkog društva u Koprivničkom Ivancu nalagao isplate novca društva u vlastitu korist, za nagradu za dobro poslovanje preduzeća i za obavljanje poslova direktora.

Iz tužilaštva su naveli da je Јozinović potpisivao ugovore u svojstvu direktora društva, iako je znao da na takve isplate nije imao pravo niti je za njih dobio saglasnosti nadzornog odbora i skupštine društva, prenose hrvatski mediji.

Na teret mu je stavljeno i da je zbog zasnivanja radnog odnosa nabavio lažnu diplomu i potvrdu jednog fakulteta u Zagrebu, te je predočio kao dokaz o svojoj stručnoj spremi, pa je poslodavac, ne sumnjajući u vjerodostojnost tih isprava, u aprilu 2012. godine zasnovao radni odnos s njim.