latinica  ћирилица
18/01/2020 |  20:39 ⇒ 20:40 | Autor: SRNA

Prijedor: Bogojavljenskom litijom u znak podrške Srbima u Crnoj Gori

Podrška Srbima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori u borbi protiv Zakona o slobodi vjeroispovjesti sutra će biti pružena u Prijedoru u okviru bogojavljenske litije.
Bogosluženje u Crkvi Svete Trojice u Prijedoru - Foto: SRNA
Bogosluženje u Crkvi Svete Trojice u PrijedoruFoto: SRNA

Protojerej stavrofor Mladen Majkić poručio je nakon bogosluženja u Crkvi Svete Trojice da svi koji sutra budu plivali za Časni krst i oni budu gledali ne smiju da taj događaj shvate kao manifestaciju koja se dešava radi zabave.

Nakon večerašnjeg bogosluženja, 44 plivača potpisala su izjavu da će u plivanju za Časni krst učestvovati na svoju odgovornost, nakon čega su primili blagoslov i prigodne promotivne poklone od gradonačelika Prijedora Milenka Đakovića, koji je prisustvovao večerašnjem bogosluženju.

Sveštenik Majkić je najavio da će "Bogojavljenske svečanosti" započeti liturgijom u 9.00 časova u Crkvi Svete Trojice, a bogojavljenska litija krenuće u 11.00 časova gradskim ulicama do obale rijeke Sane kod gradskog mosta.

- Mi ćemo sutra, u sklopu bogojavljenske litije, dati mirnu i dostojanstvenu podršku našoj svetoj crkvi u Crnoj Gori i našoj braći koja su tamo u svojim brigama i nevoljama - rekao je Majkić.

Među plivačima su i petostruki pobjednik Danijel Drljača, zatim prošlogodišnji pobjednik Stefan Paunović, kao i majka i kćerka Milena i Nevena Rončević koje su plivale i prošle godine.