X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
19/01/2020 |  11:03 ⇒ 13:06 | Izvor: sputniknews.com

Preokret na Kosmetu: Kurti ostao bez premijerske fotelje?

U Prištini je na pomolu nova koalicija za sastav vlade bez Samoopredeljenja i Aljbina Kurtija.
Priština  (Foto: Sputnik / Natalya Grebenyuk) -
Priština (Foto: Sputnik / Natalya Grebenyuk)

Ramuš Haradinaj, Kadri Veselji, Fatmir Ljimaj i Bedžet Pacoli održali su sastanak o mogućnosti formiranja vladajuće koalicije i institucija.

Prema izvorima portala Indeks onlajn, do sastanka ova tri politička subjekta je došlo jer pokret "Samoopredjeljenje", koji predvodi Aljbin Kurti, i Demokratski savez Kosova Ise Mustafe nisu uspjeli da se dogovore o budućoj vladajućoj koaliciji.

Izvor ovog portala tvrdi da je na sastanku dogovoreno da mjesto premijera, u slučaju da se formira ova koalicija, pripadne nekome iz PDK, dakle iz stranke Fatmira Ljimaja.

S druge strane, Ramuš Haradinaj je rekao i da je spreman da pomogne oko formiranja vlade i Aljbinu Kurtiju, ako ga pozove na razgovor, jer vidi da u tome ne uspijeva već duže od tri mjeseca, prenosi portal Lapini info.

Haradinaj je izjavio da bi Kurti mogao da nađe druge partnere, jer je tokom dana imao sastanke sa liderima PDK-a i AKR-a. On je takođe potvrdio da se sastao sa čelnicima PDK-a i AKR-a.

Haradinaj je rekao da su otvorene za ponude koje dolaze prema AKK za izgradnju institucija. Haradinaj je naglasio da očekuje da dobije poziv na razgovor i od DSK Ise Mustafe.

Povezane vijesti:

Tači uputio posljednje upozorenje Kurtiju