latinica  ћирилица
20/01/2020 |  07:15 ⇒ 08:07 | Autor: RTS

Jokić na MVP nivou, Denver u finišu ispustio pobjedu (VIDEO)

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od Indijane rezultatom 115:107, u jedinoj utakmici NBA lige odigranoj u noći između nedjelje i ponedjeljka.
Nikola Јokić (foto: twitter.com/nbastats) -
Nikola Јokić (foto: twitter.com/nbastats)

Uprkos još jednoj sjajnoj partiji našeg Nikole Јokića, Nagetsi nisu uspjeli da upišu trijumf, koji im je izmakao u finišu meča.

Јokić je na terenu proveo skoro 32 minuta i za to vrijeme postigao 30 poena (10-16 iz igre, 2-4 za tri, 8-12 slobodna bacanja), uz 10 skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte.

Momak iz Sombora je u većem dijelu susreta predvodio tim iz Kolorada, koji je održavao prednost, ali se potpuno raspao u drugoj polovini četvrte četvrtine.

Tada se osjetilo odsustvo DŽamala Marija, Pola Milsapa i Gerija Herisa, koji nisu igrali na ovoj utakmici.

Na krilima Brogdona i Sabonisa, Pejsersi su u posljednjih 12 minuta postigli čak 41 poen i došli do neočekivane pobjede.

Upravo je Litvanac bio najbolji pojedinac Indijane jer je upisao tripl-dabl (22 poena, 15 skokova i 10 asistencija), dok je Brogdon imao isti broj poena i osam uspješnih dodavanja.

U ekipi Majka Melouna, osim Јokića, istakli su se Vil Barton i DŽerami Grent sa po 16 poena.

Denver je poražen nakon tri uzastopne pobjede. Indijana je peta na tabeli Istočne konferencije sa 28 trijumfa i 15 neuspjeha.