latinica  ћирилица
20/01/2020 |  11:31 ⇒ 11:34 | Autor: B92

Cicipas dominantnom igrom slomio Karuza

Stefanos Cicipas, grčki teniser, lako je pobijedio italijanskog predstavnika Salvatorea Karuza sa 3-0 u setovima i plasirao se u narednu rundu takmičenja AO.

Cicipas je jedan od rijetkih "privilegovanih" tenisera na ovom turniru, pošto je imao šansu da igra na terenu sa zatvorenim krovom i pobijedio svog rivala.

On je za sat vremena i 43 minuta sa svega pet izgubljenih gemova u tri seta eliminisao 94. igrača planete, Salvatorea Karuza i otišao u drugi krug.

Prvi set je bio završen za samo 22 minuta, koliko je Cicipasu bilo potrebno da osvoji šest gemova i na dominantan način započne Otvoreno prvenstvo Australije.

U drugom je Karuzo ipak pružio neku vrstu otpora, odbio Cicipasov nalet i na svom servisu osvojio prvi gem i to poslije đusa. Ipak, to nije zadržalo mladog grčkog tenisera koji je za tren oka stigao do 4:1, a potom i do 6:2 i bio je na samo korak od plasmana u narednu rundu.

Rod Lejver Arena je bila svjedok odlične role Cicipasa. Ponovo je Karuzo odbranio servis na startu seta, a potom bio slomljen i Stefanos potpuno zasluženo upisuje pobjedu rezultatom 3-0, 6:0,6:2,6:3.

U drugom kolu, Cicipas će igrati protiv boljeg iz duela Kolšrajber – Giron.