X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
20/01/2020 |  13:18 | Izvor: RTRS

Sandić o optužbama PDP-a: Brutalna laž da je zatvoren put prema Motikama

Apsolutna je neistina da je nova saobraćajnica u Ulici Kralja Aleksandra na Petrićevcu zatvorena "nakon što su pojedeni volovi i prasići", kako tvrdi PDP, izjavio je Slaviša Sandić, načelnik banjalučkog Odjeljenja za saobraćaj i puteve grada Banjaluke, nakon što je Gradski odbor PDP-a saopštio je da novi put, na pravcu prema Motikama, zatvoren dan poslije proslave otvaranja.
Slaviša Sandić (Foto:Atvbl) -
Slaviša Sandić (Foto:Atvbl)

Sandić tvrdi da svako dobronamjeran može da se, odlaskom na teren, lako uvjeri da je saobraćajnica u potpunosti prohodna i ukazuje da su radovi nastavljeni na posljednjoj dionici u dužini od 250 metara, ali, takođe bez obustavljanja saobraćaja.

- Volio bih, lično, da su se pojedini političari izdigli iznad dnevnog politikanstva i uvidjeli da se put ne pravi za SNSD i bilo koje druge partije, nego sve mještane Petrićevca, u kojoj god stranci bili. Za razliku od nestina, sa kojim se suočavamo, drago mi je što je mještanima, koji svakodnevno koriste ovaj put, jasno da je ona u potpunosti otvorena za saobraćaj. U okviru realizacije ovog projekta, preostalo je jedino još da se izvedu završni radovi na posljednjoj dionici od 250 metara, koji do sada nisu urađeni zbog prestanka rada asfaltnih baza koje, u pravilu, ne rade kad temperature uđu u "minus". Čim vremenske prilike to dozvole, i ta poslednja dionica biće asfaltirana. Međutim, i na toj dionici saobraćaj se normalno odvija, tako da mi nije jasno zašto se u javnosti plasiraju ovakve neistine - ističe Sandić.

On ukazuje da su, izvođenjem ovog važnog projekta, vrijednog više od dva miliona KM, pored nove saobraćajnice, mještani dobili oborinsku i fekalnu kanalazaciju, te ističe da će okolne ulice, koje su oštećene zbog preusmjeravanja saobraćaja tokom izvođenja radova, takođe biti sanirane.

- Povrh svega, domaćinstvima u Banijskoj ulici biće izgrađena i nova kanalizaciona mreža, s tim da će taj put, na zahtjev samih mještana, biti asfaltiran nakon ovih radova, kako ga kasnije ne bi bespotrebno raskopavali zbog izgradnje kanalizacije. Takođe, upravo je u toku sanacija i Ljevčanske ulice, koja je trpjela pritisak velikog intenziteta saobraćaja tokom izvođenja radova. Dakle, iz ovoga je jasno da će i okolne ulice biti u znatno boljem stanju nego što bile prije izgradnje puta prema Motikama – rekao je Sandić.

U reagovanju na optužbe iz PDP-a o "pojedenim volovima i prasićima", Sandić ističe da proslavu na Petrićevcu nije ni organizovala ni platila Gradska uprava, nego sami mještani.

- Mi smo tu bili samo gosti, jer su mještani željeli da se obilježi ovaj važan projekat, na kojem su godinama insistirali, a sa naše strane, mi ćemo se potruditi da ovaj projekt bude nastavljen i u idućim godinama, izgradnjom saobraćajnice dalje prema Motikama. A, politikantske optužbe i nestine, poput ovih, samo nam pružaju daju podstrek da nastavimo sa realizacijom ovakvih projekata, koje su od izuzetne važnosti za hiljade ljudi, kakva god da je njihova politička orjentacija – rekao je Sandić.